Top 10 Beste Websites voor Remote Jobs

Ontvang de nieuwste workation deals in jouw inbox 👇

Of je nu droomt van een wereldreis, meer flexibiliteit op werk, of gewoon een hekel hebt aan de reistijd naar kantoor; remote werken op afstand heeft een hoop voordelen.

Uit een survey onder 1700 respondenten in de Verenigde Staten blijkt dat 48% absoluut op zoek gaat naar een remote job voor hun volgende baan. Inmiddels bieden veel werkgevers ook remote jobs aan. Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel de top 10 beste websites om remote jobs te vinden op een rijtje gezet.

1. Remotive

Remotive is zowel gebruiks- als beginnersvriendelijk. Het is een uitstekende plek om te beginnen met het zoeken naar een remote job.

Het beste aan dit platform is de zeer gedetailleerde en behulpzame blog geleid door Rodolphe, de oprichter van het platform. Rodolphe heeft zelf lange tijd op afstand gewerkt en heeft daardoor waardevolle inzichten en tips voor diegenen die willen werken op afstand.

Het gebruik van Remotive is gratis. Perfect voor als je je wilt oriënteren voordat je de overstap maakt naar een remote job.

2. Remote jobs club

De Remote Jobs Club is perfect voor zowel de beginnende workationer als voor de twijfelaars die nog niet zeker zijn of fulltime remote werken bij hen past.

Aanmelden is gratis. Je ontvangt dan tweemaal per week een nieuwsbrief per e-mail. 

In de wekelijkse nieuwsbrief van de Remote Jobs Club staan de nieuwste vacatures voor remote jobs van werkgevers wereldwijd. Ideal om je te oriënteren en te laten inspireren zonder zelf het zoekwerk te hoeven doen.

3. FlexJobs

FlexJobs is ons favoriete platform voor remote jobs. Naast een ruim aanbod van vacatures voor fulltime banen, vind je er ook veel vacatures voor part-time jobs en zelfs freelancewerk

Alle vacatures zijn overzichtelijk en zorgvuldig gecontroleerd door Flexjobs. Deze extra service zorgt er echter wel voor dat Flexjobs een kleine vergoeding vraagt van werkzoekenden voor het gebruik van hun platform. Gelukkig is het niet al te duur, volledige toegang tot alle remote job vacatures kost minder dan 10 euro.

PRO TIP!  Als je dit platform wil gebruiken, wacht dan even met doorklikken in het betaalproces. Als je het betaalscherm open laat staan zonder ergens op te klikken heb je kans dat er een kortingscode verschijnt.

4. We Work Remotely

Een van de eerste platforms in zijn soort, We Work Remotely, biedt een ruim aanbod aan remote job vacatures voor remote werkers. Het platform is opgericht door dezelfde oprichter als nomadlist.com. Vooralsnog vind je er voornamelijk vacatures van techbedrijven. Niet geheel verbazend aangezien zij de remote werk trend al echt hebben omarmt. Zoek je een baan in Tech, dan is dit het platform voor jou!

Een handige feature van het We Work Remotely platform is de gebruiksvriendelijke categorie sectie, waardoor je gemakkelijk het type vacature vindt die bij jou past. 

Deze website is gratis en er is geen registratie nodig. Wij raden wel aan om te registreren om toegang te krijgen tot de extra features. Werkgevers betalen om een vacature op WeWorkRemotely.com te plaatsen.

5. Working Nomads

Bij Working Nomads hoef je niet de hele dag te zoeken, de website doet dat voor je door een shortlist te maken van de beste remote vacatures en stuurt deze rechtstreeks naar je inbox. Het enige wat jij hoeft te doen is een gratis profiel aan te maken op de website en jouw voorkeuren door te geven. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je een nieuwsbrief met remote werk vacatures wilt ontvangen.

6. HubStaffTalent

Als je het fijn vindt om met LinkedIn te werken, dan is HubStaffTalent iets voor jou.

Net als bij LinkedIn creëer je op HubStaffTalent.com een eigen profiel waarin je jouw competenties & interesses vermeldt. Vervolgens toont het platform een selectie van vacatures die passen bij jouw voorkeuren passen. Zowel de registratie als het zoekproces op HubStaffTalent.com zijn gratis.

7. JustRemote

JustRemote is een vacaturebank met één van de meest complete databases voor remote job vacatures op dit moment. Omdat je overal remote kunt werken op afstand, richt JustRemote zich niet op specifieke regio’s of continenten. Het motto van JustRemote is dan ook ‘Ontdek de banen op afstand die niet worden geadverteerd’. 

De makers van deze website hebben dit motto geïmplementeerd in hun zoekmachine waardoor je banen kan vinden die over het algemeen nergens anders online te vinden zijn. Om toegang te krijgen tot al dit moois vragen ze je wel om een betaald abonnement af te sluiten op hun website.

8. CloudPeeps

Dit platform is vooral gericht op ervaren freelancers en professionals.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar werk in copywriting, social media, of marketing en je hebt hier uitstekende voorbeelden van succesvolle eerdere opdrachten, dan is CloudPeeps perfect! Meld je aan als “Peep” en ontvang voor jou relevante aanbiedingen.

9. Rise

Waar de andere websites gericht zijn op werkzoekenden in het algemeen, is Rise gericht op empowerment van vrouwelijke professionals.

Dit platform is bedoeld voor vrouwen die als freelancer aan de slag willen of willen werken op stand. Daarnaast is de online community erg levendig wat mogelijkheden biedt voor het creëren van een ‘online presence’.

10. ProBlogger Jobs

ProBlogger Jobs is een populaire vacaturebank die remote werk aanbiedt voor bloggers en schrijvers.

Voor getalenteerde schrijvers zijn schrijfopdrachten een welbekende route als ‘side hustle’ voor extra inkomen of zelfs als fulltime job. Copywriting en blogging leent zich bovendien uitstekend voor werk op afstand. Veel schrijvers maken dankbaar gebruik van die vrijheid om te reizen en de wereld te zien. 

Begin je net als schrijver? Laat je niet afschrikken. Kijken en/of proberen kan altijd!

Workingfromhammock logo icon

Inspiratie voor jouw remote werkplek in de zon

Ben je op zoek naar een remote job om fulltime remote te werken vanuit het buitenland? Inspiratie op doen voor jouw toekomstige werkplek in de zon? Ontdek de mooiste workation bestemmingen om remote te werken in het buitenland.👇

Tot zover deze bijdrage!

We hopen dat je (nog meer) zin hebt gekregen om jouw perfecte remote job te vinden! 

Team account November 11, 2022 Workation Tips no responses