Hoe krijg ik meer vakantietijd?

Ontvang de nieuwste workation deals in jouw inbox 👇

Wil je meer vakantietijd, maar heb je niet genoeg dagen voor al jouw reisplannen? Plan jouw verlof strategisch rond weekenden, feestdagen en speciale gelegenheden om meerdere vakantiemomenten per jaar te creëren. Bekijk of je op zakenreis kunt of naar conferenties in het buitenland, of neem een sabbatical. Een andere optie is om op workation te gaan, een trend waarbij je kunt werken en reizen zonder kostbare vakantiedagen op te offeren. Begin met het plannen van jouw eerste workation met onze Workation Wizard tool.

Outdoor work area icon green

Meer vakantiedagen? Zo pak je dat aan!

Droom je ervan de wereld rond te reizen? Kijk je naar vliegtickets tijdens jouw lunchpauze? Wij ook! We begrijpen de wens om alle plaatsen op je bucketlist af te vinken, maar soms voelt het alsof onze jaarlijkse vakantiedagen niet genoeg zijn. 

We helpen je om meer uit jouw vakantiedagen te halen. Weten hoe en wanneer je verlof opneemt, is een nuttige vaardigheid in het werkende leven. De meeste werkgevers bieden 20 tot 25 vakantiedagen per jaar, en voor sommigen is dat genoeg. Studies tonen echter aan dat langer verlof het stressniveau aanzienlijk kan verlagen, creativiteit stimuleert en productiviteit verbetert. 

Door jouw verlof strategisch te plannen rond weekenden, feestdagen en speciale gelegenheden, kun je meerdere vakantiemomenten creëren per jaar. Hier volgen onze tips hoe je jouw beschikbare vakantiedagen het beste kunt inzetten.

Reasons icon green

5 ideeën om meer uit je vakantiedagen te halen

Populaire bestemmingen om remote te werken

Neem vrij tussen Kerst en Oud&Nieuw

De kerstvakantie is de perfecte tijd om jezelf een reis cadeau te doen. Je kunt de dagen tussen kerst en oud & nieuw combineren voor een mooie vakantie. Neem je ook 2 januari vrij, dan heb je meer dan tien dagen vakantie.

Boek een lang Paasweekend weg

Tijdens het lange paasweekend kunt je extra vrij nemen en er een vakantie van maken. Dit is de perfecte tijd van het jaar om een langere reis te plannen. Het weer is in die periode meestal al warm genoeg voor bijvoorbeeld een mooie reis in Europa. Dankzij de drie officiële feestdagen en het tussenliggende weekend, heb je een week vrij door slechts 3 verlofdagen extra vrij te nemen.

Ga mee op zakenreis of bezoek een conferentie in het buitenland

Werkt jouw werkgever met internationale klanten of partners, of zijn er internationale conferenties in jouw vakgebied in het buitenland? Wellicht kan je dan mee op zakenreis of kun je toestemming vragen om betaald dergelijke conferenties te mogen bijwonen in het kader van persoonlijke ontwikkeling en netwerken. Dit kan een geweldige manier zijn om je collega’s beter te leren kennen en te reizen zonder dat het vakantiedagen kost.

Neem een sabbatical

Als je je opgebrand voelt of gewoon wat tijd wilt nemen om te reizen en de wereld te ontdekken, dan is een sabbatical wellicht iets voor jou. Veel werkgevers bieden de mogelijkheid voor een verlengd verlof of sabbatical, vaak voor maximaal een jaar. Zo kun je er een tijdje tussenuit zonder dat je je baan verliest. 

Meer weten? Bekijk dan ons artikel Wat is een sabbatical? Het best bewaarde geheim van HR

Wat kun je verwachten van een workation in Aruba?
Workation Fuerteventura Amazing tropical scenery with palm trees and mountains at sunset

En tot slot, ga op Workation!

De nieuwste werktrend om te reizen zonder dat het vakantiedagen kost. Workations bieden werknemers een kans om te ontspannen en op te laden zonder kostbare vakantiedagen op te offeren. Ontvlucht het kantoor of jouw home office en vertrek naar jouw favoriete bestemming met jouw laptop onder de arm. 

Meerdere studies hebben inmiddels aangetoond dat remote werkers minstens net zo productief zijn als hun collega’s op kantoor. Dankzij Zoom en andere online samenwerkings-software is het gemakkelijk om een paar weken op afstand te werken. Dankzij een hausse aan co-working spaces en accommodaties die goede werkruimtes en betrouwbare internetverbindingen bieden, is het niet zo moeilijk voor te stellen dat je één of twee keer per jaar op workation naar het buitenland gaat.  

Begin met het plannen van jouw eerste workation met onze Workation Wizard tool. Die helpt bij het vinden van jouw perfecte workation bestemming voor werk en ontspanning. 

Workingfromhammock logo icon

Inspiratie voor jouw remote werkplek in de zon

Ben je op zoek naar een remote job om fulltime remote te werken vanuit het buitenland? Inspiratie op doen voor jouw toekomstige werkplek in de zon? Ontdek de mooiste workation bestemmingen om remote te werken in het buitenland.👇

studying icon

Ga goed voorbereid op reis

Meer weten? Lees verder met onze in-depth artikelen.

Tot zover deze bijdrage!

We hopen dat je dit artikel nuttig vond.

Team account January 23, 2023 Workation Tips no responses