10 Essentiële items voor op Workation

Ontvang de nieuwste workation deals in jouw inbox 👇

Of je nu een onafhankelijke freelancer bent of werkt voor een bedrijf waarbij je een ander land als thuisbasis mag kiezen, de combinatie van reizen en werken kan zowel spannend als beangstigend zijn

Zelfs bij een reisbestemming die dicht bij is kan je verrast worden door het ontbreken van bepaalde essentiële dingen voor je werk of vakantie. Zo kan je tegen meerdere dingen aanlopen, zoals: niet passende stekkers, een onbetrouwbare internetverbinding, een onverwacht lawaaierige werkomgeving of zelfs verloren gegevens door een kapotte laptop. Dit kan iedereen overkomen, de oplossing ligt niet altijd voor de hand en het is wel het laatste waar jij zin hebt aan het begin van jouw workation.

De beste manier om dit soort problemen te voorkomen en van een workation te kunnen genieten, is om de volgende ‘strategic essentials’ mee te nemen op workation.

countries icon

Reisadapter

Reisadapter
verkrijgbaar bij bol.com

Elk land hanteert andere normen voor stopcontacten. Ondanks het feit dat er twee systemen bestaan (de EU en de VS), hebben ook onze buren af en toe een ander systeem dan wij. Als je dan bij je accommodatie aankomt is het vervelend om erachter te komen dat je smartphone of laptop niet opgeladen kan worden.

Met een reisadapter kun je al je elektronische apparaten opladen, ongeacht het voltage of de vorm van de plaatselijke stopcontacten. Sommige, zoals deze verkrijgbaar bij bol.com, zijn zelfs uitgerust met USB-uitgangen.

countries icon

USB data blocker

USB data blocker screenshot
verkrijgbaar bij amazon.nl

Voorkom dat je persoonlijke data op telefoons en tablets wordt gehackt via zoiets simpels als een usb oplaadpunt verkrijgbaar bij amazon.nl.

countries icon

Externe harde schijf

Externe harde schijf
verkrijgbaar bij bol.com

Zeker voor een workation is een laptop essentieel, helaas worden ze nog wel is gestolen of kwijtgeraakt. Soms gaan ze kapot, worden ze geïnfecteerd door een virus of vergeten we een bestand op te slaan. Het is daarom belangrijk om altijd een back-up te maken en de makkelijkste manier om dat te doen is met een externe harde schijf zoals deze Western Digital. Vaak zijn deze apparaten kleiner dan je smartphone en hebben ze een geheugen van één terabyte!

countries icon

Powerbank

Powerbank
verkrijgbaar bij bol.com

Of je nu onderweg een heleboel moet mailen voor werk of je sociale media moet updaten, met een lege accu/batterij kun je niks. Gelukkig zijn er in sommige treinen, vliegtuigen of boten wel stopcontacten hiervoor, maar wij raden af hierop te vertrouwen aangezien dat spaarzame aantal stopcontacten dan ook vrij snel bezet is. In een cafeetje zijn er vaak ook nog wel een paar stopcontacten achter de toonbank, maar dan ligt je smartphone wel buiten je directe bereik en kun je hem vergeten of kan die zelfs gestolen worden.

De eenvoudigste oplossing voor zo’n lege batterij/accu is het meenemen van een opgeladen powerbank. Powerbanks zoals deze verkrijgbaar bij bol.com zijn draagbare opladers en lichtgewicht externe batterijen die je mee kunt nemen. Er zijn duizenden opties op de markt, het belangrijkste om op te letten bij de aankoop is of jouw smartphone er op past, hoeveel capaciteit die heeft en hoe zwaar die is.

countries icon

Koptelefoon

Koptelefoon
verkrijgbaar bij bol.com

Sommige (werk)plaatsen zijn lawaaierig, zelfs in de lokale co-working ruimtes. Werken vanaf het strand klinkt als een droom, maar in de praktijk is het daar lastig om te concentreren.

De fijnste manier om je af te sluiten van deze ruis is door het gebruik van een goede koptelefoon. Of je nou luistert naar hardcore, klassieke muziek, podcasts, of absolute stilte wilt. Met een goede koptelefoon hoef je niet meer te luisteren naar de luide telefoongesprekken van je buren of die lawaaierige weg.

Je kunt kiezen voor grotere koptelefoons zoals deze, die vaak volledig noise canceling zijn, of voor de kleinere AirPods gaan, die makkelijker vervoerbaar zijn. Of je nou kiest voor een koptelefoon of AirPods, het belangrijkste is dat ze ruisonderdrukking hebben.

countries icon

Laptop standaard

Laptopstandaard
verkrijgbaar bij bol.com

Met deze laptopstandaard kun je makkelijk vanuit meerdere posities werken. Vanuit je bed, op de bank, of simpelweg op de grond, voor deze situaties is dit eenvoudige, draagbare en opvouwbare apparaat gemaakt. Naast dat je hierdoor niet altijd een tafel of bureau nodig hebt, is dit ook beter voor de lichaamshouding.

countries icon

Wi-Fi versterker

WiFi versterker
verkrijgbaar bij bol.com

Het is natuurlijk niet fijn als je aan het werk gaat en je merkt dat de internetverbinding niet goed is of heel traag. Of dat je in de zon, op het balkon of in de tuin wilt gaan werken, maar dat de Wi-Fi niet zo ver komt.

Omdat dit soort situaties vaak voorkomen, raden wij aan een Wi-Fi Booster zoals deze mee te nemen. Deze breidt het bereik van het Wi-Fi signaal uit en verhoogt de kwaliteit ervan. Hierdoor heb je overal in je accommodatie internet waardoor het thuiswerken opeens een stuk flexibeler wordt.

countries icon

Waterfles met filter

Waterfles met filter
verkrijgbaar bij bol.com

Helaas is de waterkwaliteit niet overal ter wereld even goed. Wanneer je op vakantie gaat naar een ander land is het altijd de vraag of het kraanwater drinkbaar is en de smaak van water uit de plaatselijke supermarkt kan soms tegenvallen.

Daarom adviseren wij een fles met een ingebouwd filtersysteem zoals deze mee te nemen. Je zult wel de actieve koolfilters van tijd tot tijd moeten vervangen. Dit is echter wel goedkoper dan flessenwater kopen en daarnaast duurzamer en gezonder voor jezelf.

countries icon

Multicharger

Multilaadkabel
verkrijgbaar bij amazon.nl

Een tas of koffer met verdwaalde of verwarde oplaadkabels van je laptop en smartphone. Op de een of andere manier gaan deze kabels altijd met elkaar in de knoop. Het gaat je dan ook flink wat zenuwen en stress besparen als je er maar één mee hoeft te nemen. Met de 4-in-1 oplaadkabel heb je al je kabels bij elkaar en kun je meerdere apparaten tegelijk opladen uit één stopcontact. Bij de aankoop van deze kabel is het wel belangrijk op te letten of die met (in ieder geval de meeste van) je apparaten werkt.

countries icon

Simkaarthouder

simkaarthouder
verkrijgbaar bij amazon.nl

Als je reist door verschillende landen dan heb je vaak een data-abonnement nodig met meerdere simkaarten. Het probleem met deze kaartjes is dat ze behoorlijk klein zijn en daardoor makkelijk kwijt te raken zijn. Een simkaarthouder etui is een goedkoop, maar waardevol hulpmiddel waarmee je ze makkelijk, veilig en geordend kan opbergen. Daarnaast bevat deze etui ook een handige tool voor het openen van de simkaart-houder op je smartphone.

countries icon

Multifunctionele Ninja kaart

Ninjakaart
verkrijgbaar bij amazon.nl

De ninja kaart heeft de grootte van een standaard creditcard en is in feite een multifunctionele gadget ontworpen voor reizigers. De meest voorkomende variant heeft verschillende functies, zoals een inbussleutel, een fruitschiller, een opener voor blikjes, dozen, wijn- of bierflessen, een schroevendraaier, enz. Mocht je een film of serie willen kijken in de trein kan hij ook worden gebruikt als standaard voor een smartphone. Je zou er zelfs een losse bril mee kunnen vastzetten.

magnifying glass icon green

Meer paklijst tips voor jouw Workation?

Natuurlijk zijn er nog veel meer artikelen die jouw workation makkelijker kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld: een reizigerskussen, slaapmasker, oordopjes voor een betere nachtrust, of een bagageweegschaal in zakformaat. Wij raden aan deze artikelen mee te nemen, maar uiteindelijk kan jij het best bepalen wat je wel of niet mee wilt nemen.

Workingfromhammock logo icon

Volledig ontzorgd op workation

Geen zin om je hele workation zelf te regelen? Schrijf je dan hieronder in en wees de eerste die speciaal volledig verzorgde workation deals in je inbox ontvangt! 👇

Ja, ik wil op workation. Hou me op de hoogte!

Woman working on a laptop while laying in a hammock
Workingfromhammock logo icon

Inspiratie voor jouw remote werkplek in de zon

Ben je op zoek naar een remote job om fulltime remote te werken vanuit het buitenland? Inspiratie op doen voor jouw toekomstige werkplek in de zon? Ontdek de mooiste workation bestemmingen om remote te werken in het buitenland.👇

Tot zover deze bijdrage!

We hopen dat je dit artikel nuttig vond.

Team account September 30, 2022 Workation Tips no responses