22 handige apps om te gebruiken tijdens een workation

Ontvang handige tips & de nieuwste workation deals in jouw inbox 👇

Ik-heb-niet-veel-tijd-wat-moet-ik-weten 👇

Het organiseren van je workation kan een uitdaging zijn. Hier zijn onze favoriete apps om probleemloos te werken tijdens jouw workation. Nomadlist is een website die steden wereldwijd vergelijkt op basis van criteria zoals internetsnelheid, levenskwaliteit, kosten van levensonderhoud en veiligheid. Worldpackers biedt verschillende mogelijkheden om in het buitenland te werken of vrijwilligerswerk te doen, met hulp bij het vinden van locals voor een slaapplek. Meetup is een toegankelijke manier om andere digitale nomaden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Om financiën te regelen kun je Revolut en Wise gebruiken voor internationale geldtransacties. XE Currency Converter is handig om lokale prijzen terug te rekenen naar euro’s. Voor het beheren van taken en deadlines zijn Trello, Evernote en Wunderlist populaire apps. Om je concentratie te verhogen tijdens het werken in bijvoorbeeld een co-working space of in een café aan het strand, kun je de Focus@will app gebruiken. Tot slot helpt Time Doctor bij het bijhouden van gewerkte uren en het versturen van klantfacturen zodra een taak is voltooid. Voor het plannen van je reis kun je Skyscanner gebruiken, een populaire app voor het vinden, vergelijken en boeken van vliegtickets.

countries icon

Ontdek workation bestemmingen

Nomadlist

Nomadlist screenshot
nomadlist.com

Deze website is ontworpen voor digitale nomaden, en maakt het mogelijk om steden wereldwijd te vergelijken op basis van criteria zoals internetsnelheid, levenskwaliteit, kosten van levensonderhoud en veiligheid. Je kunt via hun Slack-kanaal ook in contact komen met andere remote werkers die reeds werken vanuit jouw gekozen bestemming.

Worldpackers

worldpackers.com

Dit platform biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om in het buitenland te werken of vrijwilligerswerk te doen, en helpt bij het vinden van locals voor een slaapplek. Op het Worldpackers platform vind je ook een grote gemeenschap van ervaren reizigers die goede adviezen en hulp met elkaar uitwisselen.

discussion between two people icon

Connect met remote werkers

Meetup

meetup.com

 Via Meetup kun je evenementen, activiteiten en sociale groepen vinden in bijna elke stad ter wereld. Zoek naar activiteiten die je interesseren en sluit je aan bij een Meetup groep met dezelfde interesses. Meetup is een toegankelijke manier om andere digitale nomaden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

currency icon

Regel je financiën

Revolut

revolut.com

De Revolut app wordt steeds populairder voor internationale geldtransacties, Je kunt er geld mee versturen en ontvangen in verschillende valuta. Ook helpt de app je geld te besparen en een persoonlijk budget bij te houden. Je ontvangt een fysieke kaart die je via de app kunt beheren en deactiveren als dat nodig is. 

Wise

wise.com

Vergelijkbaar met Revolut. Wise is een digitale portemonnee die bankrekeningnummers in verschillende valuta aanbiedt. Je kunt er bijvoorbeeld vliegtickets en boekingen mee betalen. Wise biedt ook de optie voor een fysieke kaart.

XE Currency Converter

xe.com

Reis je naar een land met een andere valuta en wil je snel de lokale prijzen terugrekenen naar euro’s, gebruik dan de XE Currency Converter app. Het is in vaak makkelijker dan hoofdrekenen. Zo hou je eenvoudig het overzicht van hoeveel iets nou echt kost.

write on paper icon

Organiseer je to-do’s

Trello

trello.com

Als digital nomad of remote werker is het extra belangrijk om je taken en deadlines goed te beheren. Trello is een populaire app die je helpt je dagelijkse taken bij te houden, acties en status updates te delen met klanten en collega’s, en georganiseerd te blijven.

Evernote

evernote.com

Evernote is handig voor het organiseren van taken en om notities, foto’s en websites op te slaan. Evernote is gemakkelijk in gebruik, helpt om een goede dagindeling te maken en jouw productiviteit te verhogen.

Wunderlist

wunderlist.com

Deze to-do list app helpt je je taken te structureren en je werk overzichtelijker te maken. Hierdoor hou je meer vrije tijd over om je workation bestemming te verkennen. Je kunt ook lijsten delen met teamleden en de voortgang van projecten bijhouden. Wunderlist is is populair onder remote werkers.

remote work abroad icon

Verhoog je concentratie

Focus@will

focusatwill.com

Als je op afstand werkt in bijvoorbeeld co-working space of in een café aan het strand word je wellicht sneller afgeleid door je omgeving. De Focus@will app biedt witte ruis en kalmerende muziek. Gebruik de app in combinatie met een koptelefoon om je te helpen focussen, door je af te sluiten voor achtergrondlawaai en afleidingen.

Time Doctor

timedoctor.com

Deze tijdmanagement-app helpt je om je uren bij te houden, en geeft handige overzichten van gewerkte uren per project of klant. Veel freelancers gebruiken deze app vanwege de handige feature waarmee je automatisch klantfacturen kan versturen zodra een taak is voltooid. 

preparation icon

Plan je reis

Skyscanner

skyscanner.nl

Skyscanner is één van de populairste apps voor het vinden, vergelijken en boeken van vluchten. Skyscanner vergelijkt vluchten en aanbieders van over de hele wereld. Zo vind jij eenvoudig de beste deal.

Workfrom

workfrom.com

Eenmaal aangekomen op je workation bestemming helpt de Workfrom app je helpen om de leukste cafés, bars, restaurants, winkels en clubs in jouw bestemming te vinden. De handige filters zoals beoordelingen voor sfeer, prijs, maaltijdopties en Wi-Fi kwaliteit helpen om snel de beste opties te vinden.

Hopper

hopper.com

Vergelijkbaar met Skyscanner helpt Hopper om vliegtickets te vergelijken.

Omio

omio.com

Vergelijkbaar met Hopper, Omio is een app die je helpt bij het vinden en vergelijken van tijden en prijzen voor bussen, treinen en ander openbaar vervoer. Het werkt goed in Europa en vergelijkt inmiddels routes van een groot aantal internationale en lokale vervoersbedrijven.

convince your boss icon

Handige vertaal apps

Itranslate

itranslate.com

Reis je naar een land reist waar de locals slecht Engels spreken? Dan is de iTranslate app iets voor jou. Deze app vertaalt tot 90 verschillende talen naar het Nederlands. Gebruik de app om bijvoorbeeld een menu te vertalen of om je duidelijk te maken in een vreemde taal. De app heeft zelfs een spraakfunctie waarbij de tekst in de gewenste taal wordt uitgesproken.  Zo hoef je je geen zorgen te maken over de uitspraak. 

DeepL

deepl.com

Een andere vertaalapp op basis van AI. DeepL herkent ook veel zeldzame talen en laat je zinnen opslaan voor toekomstig gebruik. Een handige app om je verstaanbaar te maken op plekken waar er geen Engels wordt gesproken.

workation insurance icon green

Goed voorbereid op reis

SafetyWing

safetywing.com

SafetyWing is een verzekeraar gericht op remote werkers en digitale nomaden. Via hun app kun je eenvoudig je reisverzekeringen beheren en zaken regelen. Het scheelt een hoop kopzorgen wanneer je alles gewoon kunt regelen via de app. De verzekering biedt dekking voor onder andere medische noodgevallen, annuleringen en andere onverwachte gebeurtenissen. Safety Wing biedt een maandelijks abonnement en je kunt op elk moment opzeggen. 

Maps.me

maps.me

Met deze offline kaarten app kun je ook zonder internetverbinding je weg vinden op jouw workation bestemming. Zo bespaar je roaming kosten vergeleken met bijv. Google Maps. De app bevat ook handige bestemmingsgidsen en aanbevelingen voor bezienswaardigheden.

sabbatical icon green

Herinneringen bewaren & delen

Day One

dayoneapp.com

Hou je graag een reisdagboek bij, deel je graag je avonturen met vrienden of wil je ze later eenvoudig terug kunnen kijken? Probeer dan eens de Day One app. De app biedt ook inspiratie in de vorm van citaten en vragen om je te helpen je gedachten te ordenen. De app is niet bedoeld voor professioneel gebruik.

InShot

inshot.com

Als je graag jouw werkervaringen deelt op sociale media, is InShot een app die je kan helpen bij het creëren van geweldige content. Het is gemakkelijk te gebruiken en kot weinig tijd, zodat je meer tijd overhoudt om te genieten van jouw workation.

We hopen dat onze aanbevelingen helpen bij de voorbereiding van jouw workation. Heel veel plezier alvast! Als je dit artikel nuttig vindt, bekijk dan ook eens 10 essentiële items voor op workation

Workingfromhammock logo icon

Inspiratie voor jouw remote werkplek in de zon

Ben je op zoek naar een remote job om fulltime remote te werken vanuit het buitenland? Inspiratie op doen voor jouw toekomstige werkplek in de zon? Ontdek de mooiste workation bestemmingen om remote te werken in het buitenland.👇

studying icon

Ga goed voorbereid op workation

Meer weten? Lees verder met onze in-depth artikelen.

Tot zover deze bijdrage!

We hopen dat je dit artikel nuttig vond.

Team account January 23, 2023 Workation Tips no responses