10 banen op afstand voor 2023

Ontvang als één van de eersten toegang tot onze nieuwe tool: job board voor remote werkers 👇

Ben je het beu om op mooie dagen op kantoor te zitten en te verlangen naar de volgende vakantie? Vind je het moeilijk om met je collega’s om te gaan en vind je de kantooromgeving vermoeiend? Dan is het misschien tijd om een baan op afstand te overwegen.

In het huidige digitale tijdperk hebben professionals talloze mogelijkheden om op afstand te werken en te genieten van de vrijheid om weg te zijn van een traditionele kantooromgeving. Hoewel werken op afstand niet noodzakelijkerwijs minder werk betekent, kan het er zeker voor zorgen dat de uren sneller voorbij gaan wanneer je jouw eigen werkomgeving kunt kiezen. Stel je voor dat je vanaf een tropisch eiland kunt werken of nieuwe plaatsen kunt verkennen terwijl je toch je werk kunt doen.

Hier zijn 10 goedbetaalde banen op afstand voor 2023

Inhoudsopgave

1. Software ontwikkelaar

Softwareontwikkeling is een carrière met goede groeimogelijkheden, een hoog mediaan salaris en een lage werkloosheid. Als softwareontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, testen en onderhouden van softwaresystemen. De mogelijkheid om op afstand te werken is gebruikelijk in deze industrie, aangezien veel van het werk op een computer kan worden gedaan. Er is veel vraag naar softwareontwikkelaars, en ervaring wordt meestal meer gewaardeerd dan opleiding. Een bachelordiploma is meestal het minimumvereiste voor deze functie.

Landen met enkele van de hoogste salarissen voor softwareontwikkelaars zijn de Verenigde Staten, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

2. Statisticus

Statistici verzamelen en analyseren gegevens en informatie en gebruiken hun bevindingen om zakelijke beslissingen te nemen. Deze carrière vereist een sterke aanleg voor wiskunde en een affiniteit voor het werken met getallen. Om statisticus te worden, moet je een masterdiploma halen in een vakgebied dat verband houdt met statistiek. Statistici zijn gewild in verschillende bedrijfstakken, en de baan wordt goed betaald, hoewel het hard werken en intensief studeren kan vereisen.

Landen met hoge salarissen voor statistici zijn onder meer de Verenigde Staten, Israël, Australië, Canada en Nederland.

3. IT Manager

IT-managers zien toe op de uitvoering van technologieplannen binnen een organisatie. Als IT-manager zorg je ervoor dat computers, servers, netwerken en andere technologieën correct en effectief functioneren om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen. Deze veelgevraagde baan vereist sterke technische vaardigheden en het vermogen om een team te managen.
Landen met een grote vraag naar IT-managers zijn onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Canada, de Filipijnen en India.

4. Marketing Manager/Digitale Marketing

Marketingmanagers en digitale marketeers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes om producten of diensten te promoten. Het kan gaan om branding, ontwerp en programmering van websites, e-mailnieuwsbrieven en strategieën voor sociale media. Als marketingmanager of digital marketeer richt je je op onderzoek en analyse om de besluitvorming te ondersteunen en uw bedrijf te helpen zijn doelen te bereiken. Uitstekende vaardigheden op het gebied van communicatie en klantenservice zijn essentieel voor deze functie.

Landen met hoge salarissen voor marketingprofessionals zijn onder meer Japan, China, de Verenigde Staten, Denemarken en Nederland.

5. Accountant

Een accountant is een professional die financiële gegevens en documenten voor particulieren en bedrijven controleert en opstelt. Ze kunnen ook financieel advies geven en ervoor zorgen dat een bedrijf financieel duurzaam is op basis van het budget en de bedrijfskosten. Als je graag met cijfers werkt en over sterke analytische vaardigheden beschikt, kan een carrière als accountant goed bij je passen.

Landen met hoge salarissen voor accountants zijn onder meer het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zwitserland, Canada, Japan en Luxemburg.

6. Tolk en vertaler

Tolken en vertalers vergemakkelijken de communicatie tussen mensen die verschillende talen spreken. Tolken zorgen voor real-time vertolking tijdens gesprekken, terwijl vertalers werken met geschreven teksten en documenten vertalen, zoals juridische documenten en marketingmateriaal. Om in dit vakgebied succesvol te zijn, moet je beschikken over gevorderde taalvaardigheden, een goede schrijfvaardigheid en een goed begrip van verschillende culturen. 

7. Grafic designer

Grafisch ontwerpers zijn verantwoordelijk voor het creëren van visuele concepten, met behulp van computersoftware en ontwerptechnieken om ideeën over te brengen die consumenten inspireren, informeren of boeien. Zij werken aan uiteenlopende projecten, waaronder logo’s, websites, advertenties en marketingmateriaal. Om op dit gebied succesvol te zijn, moet je over sterke creatieve vaardigheden beschikken en bedreven zijn in grafische ontwerpsoftware, zoals de creatieve apps van Adobe. Je moet ook in staat zijn om effectief te communiceren met klanten en bereid zijn om revisies te maken op basis van hun feedback.

8. Freelance schrijver

Freelance schrijvers zijn verantwoordelijk voor het produceren van hoogwaardige schriftelijke inhoud voor klanten, vaak op projectbasis. Dit kan inhouden dat ze blogberichten, verkoopteksten en andere soorten geschreven materiaal maken. Freelance schrijvers hebben de flexibiliteit om thuis te werken en hun eigen agenda te bepalen, maar ze moeten ook deadlines kunnen halen en duidelijk, beknopt en boeiend schrijven. Om succesvol te zijn als freelance schrijver, moet je beschikken over uitstekende onderzoeksvaardigheden, goede grammatica en stijl, en het vermogen om kritiek te accepteren en waar nodig te herzien. Creativiteit is ook belangrijk op dit gebied.

9. Financieel adviseur

Financieel adviseurs helpen klanten financiële langetermijnplannen te ontwikkelen die hen beschermen tegen risico’s en hen helpen hun financiële doelen te bereiken. Als je over sterke analytische vaardigheden en interesse in financiën beschikt, kan een carrière als financieel adviseur goed bij je passen. Deze functie omvat vaak het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten en het ontwikkelen van bedrijfs- en marketingstrategieën. Een bachelordiploma is meestal het minimumvereiste voor deze functie, en sterke communicatieve vaardigheden zijn ook belangrijk.

10. Leraar of bijlesdocent

Leraren en bijles docenten zijn verantwoordelijk voor het helpen van leerlingen bij het leren en begrijpen van de leerstof. Het kan gaan om lesgeven in een klaslokaal of om één-op-één begeleiding. Als je graag lesgeeft en beschikt over sterke communicatie- en leiderschapsvaardigheden, ben je wellicht geschikt voor een carrière als docent of bijlesgever. Je moet ook geduldig en creatief zijn en vertrouwen hebben in je vermogen om anderen te helpen leren. Empathie en het vermogen om te werken met leerlingen van alle niveaus en achtergronden is ook belangrijk. Bijles geven kan een flexibele en lonende carrière zijn, vooral voor degenen die graag thuis lesgeven.

Laat je niet tegenhouden door het idee om op kantoor te zitten. Als de gedachte aan een baan op afstand je opwindt, aarzel dan niet om het met je baas te bespreken. Wie weet kunt je jouw droom van een flexibeler en aangenamer werkleven verwezenlijken.

Als je huidige werkgever je niet toestaat om op afstand in het buitenland te werken, geen nood. 

Begin vandaag nog met het zoeken naar je perfecte baan op afstand met onze top 10 beste websites voor banen op afstand

Reasons icon green

Extra: Tips voor het werken op afstand

Voor als je op afstand gaat werken in het buitenland hebben we hieronder nog enkele tips.

Zoek uit of je bestemming geschikt is voor remote werk

Voordat je een reis boekt, is het belangrijk om de bestemming waar je keuze op is gevallen grondig te onderzoeken. Denk aan factoren als tijdsverschil, kosten van levensonderhoud, valuta, weer en eventueel benodigde visa of documenten. Zoek naar steden die populair zijn onder remote werkers en onderzoek de mogelijkheden voor werkplekken of Wi-Fi-vriendelijke cafés.

Wees zorgvuldig in de keuze voor een remote werkplek

Een comfortabele kantoorruimte is essentieel voor productief werken. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar de internetsnelheid en de opties voor werkruimten in de stad die je bezoekt.

Hoe werk je op afstand vanuit Spanje?

Maak een duidelijke scheiding tussen werk en privé

Het is belangrijk om een gezond evenwicht te bewaren tussen werk en privé, vooral wanneer je op afstand werkt. Stel grenzen en een schema op zodat je van jouw vrije tijd kunt genieten en de bestemming, de cultuur en de plaatselijke bevolking kunt verkennen.

Begin met een workation

Als je niet zeker weet of werken op afstand iets voor jou is, overweeg dan een workation om het uit te testen. Zo kun je nieuwe bestemmingen ontdekken en waardevolle tips krijgen om het meeste uit je werk op afstand te halen.

Workingfromhammock logo icon

Inspiratie voor jouw remote werkplek in de zon

Ben je op zoek naar een remote job om fulltime remote te werken vanuit het buitenland? Inspiratie op doen voor jouw toekomstige werkplek in de zon? Ontdek de mooiste workation bestemmingen om remote te werken in het buitenland.👇

studying icon

Ga goed voorbereid op reis

Meer weten? Lees verder met onze in-depth artikelen.

Tot zover deze bijdrage!

We hopen dat je (nog meer) zin hebt gekregen om jouw perfecte remote job te vinden! 

Team account January 18, 2023 Workation Tips no responses