10 tips om productief te blijven op workation

Ontvang de nieuwste workation deals in jouw inbox 👇

Ben je klaar om te reizen en tegelijkertijd een succesvolle carrière op te bouwen? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is niet onmogelijk. Veel mensen hebben zich succesvol aangesloten bij de digital nomad gemeenschap en zijn remote werkers geworden, en jij kunt dit ook. Hoewel er geen geheime formule voor succes is, hebben we enkele tips verzameld om je te helpen productief te blijven terwijl je werkt en ontdekt.

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat het type werk dat je doet belangrijk is. Als je freelancer bent, kun je je werkuren kiezen en je takenlijst aanpassen aan je reisschema. Maar als je een fulltime baan hebt met vaste werktijden, heb je misschien extra motivatie nodig om productief te blijven.

Volg onze tips om te ontdekken wat voor jou werkt.

Inhoudsopgave

Begin je dag gemotiveerd

De beste manier om een productieve dag te hebben is om met de juiste mindset te beginnen. Storm niet meteen op je werk af zodra je wakker wordt. Neem tenminste 30 minuten voor jezelf om iets te doen dat je energie geeft, zoals joggen, yoga, lezen of gewoon genieten van een kop koffie met een mooi uitzicht. Terwijl je dit doet, probeer je doelen voor die dag te stellen en stel je jezelf voor dat je je takenlijst afrondt. Deze kleine rituelen kunnen je productiviteit helpen aan te wakkeren.

Maak een lijst van prioriteiten

Een takenlijst kan je helpen je taken te organiseren en je vooruitgang te volgen. Prioriteer je belangrijkste taken en werk hier ‘s ochtends het eerst aan. Plan je taken voor de week van tevoren en verdeel grote taken in kleinere, beter beheersbare taken. Onderscheid belangrijke en urgente taken en reserveer elke week tijd voor onverwachte extra werkzaamheden. Leer hoe je prioriteiten kunt stellen en aanpakken en hoe je essentiële taken aan het begin van je werkdag kunt aanpakken.

Hoe werk je op afstand vanuit Spanje?

Pas de de beloningstechniek toe

Iedereen houdt ervan om een beloning te krijgen voor een goed gedaan werk. Studies hebben aangetoond dat we een beloning krijgen na het voltooien van een moeilijke taak in de vorm van een dopamine boost, ook wel het gelukshormoon genoemd. Er zijn natuurlijk nog meer manieren om jezelf te belonen. Plan een leuke activiteit na werk zoals watersportlessen, een foodtour of geniet van after-work drinks met andere digital nomaden. Het vooruitzicht van een beloning helpt om onze productiviteit en motivatie te verhogen om onze dagelijkse taken af te ronden.

Zoek ongewone plekken om te werken

De hele dag stilzitten in een hotel of Airbnb kan je onproductief maken, dus probeer op verschillende plaatsen te werken. Co-working spaces, cafés, bibliotheken en zelfs je balkon zijn uitstekende opties. Co-working spaces zijn in het bijzonder helpen veel mensen om hun productiviteit te verhogen. De aanwezigheid van co-working spaces wordt daardoor ook steeds belangrijker voor de aantrekkelijkheid van een stad voor digitale nomaden, expats en remote werkers.

Hoe werk je op afstand vanuit Spanje?

Doe aan tijdmanagement

Als je flexibele werktijden hebt, maak er dan gebruik van. Plan je meest productieve uren van de dag voor werk en bewaar je minder productieve uren voor het verkennen van je workation bestemming. Je kunt ook de Pomodoro techniek proberen, die bestaat uit het werken in blokken van 25 minuten met korte pauzes ertussen. Natuurlijk kan een groot tijdsverschil tussen je collega’s en cliënten beperken in hoeverre je zelf je dag kan inplannen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je workation bestemming.

Neem pauzes en beoefen mindfulness

Werken terwijl je reist kan spannend zijn, maar het kan soms ook vermoeiend en overweldigend zijn. Het is essentieel om regelmatig pauzes te nemen en tijd voor jezelf te pakken om bij te komen. Dit kan zo simpel zijn als het maken van een wandeling of een duik in de zee. Ook raden we aan om te oefenen met mindfulness. Dit kan je helpen om je te concentreren en burn-out te voorkomen. Je kunt verschillende mindfulness oefeningen proberen, zoals diepe ademhaling of meditatie, om rustig en gefocust te blijven.

Hoe werk je op afstand vanuit Spanje?

Gebruik technologie in je voordeel

Er zijn veel hulpmiddelen en apps beschikbaar om remote werkers te helpen georganiseerd en productief te blijven. Maak gebruik van handige apps om je tijd te efficiënt in te delen, je taken te plannen en in contact te blijven met je collega’s.

Maak contact met andere remote werkers

Wanneer je voor langere tijd remote werkt kan het eenzaam gaan aanvoelen, vooral als je gewend bent om op kantoor te werken. Maak contact met andere remote werkers om tips uit te wisselen en om een netwerk op te bouwen. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten  bij online community’s, nomad evenementen bijwonen of gewoon kletsen met andere remote werkers in co-working spaces of elders. Dit kan je helpen gemotiveerd te blijven en je verbonden te voelen.

Hoe werk je op afstand vanuit Spanje?

Ga naar buiten tijdens lunchpauzes

Voed lichaam en geest met een gezonde lunch en ontdek de lokale keuken van je workation bestemming. Probeer verschillende restaurants en nodig andere remote werkers uit.

Blijf verbonden met collega's

Goede communicatie is extra belangrijk bij werk op afstand. Gebruik tools zoals Slack of Skype om in contact te blijven met je collega’s en klanten.

Hopelijk helpen deze tips jou om productief te blijven terwijl je geniet van jouw workation.

Workingfromhammock logo icon

Inspiratie voor jouw remote werkplek in de zon

Ben je op zoek naar een remote job om fulltime remote te werken vanuit het buitenland? Inspiratie op doen voor jouw toekomstige werkplek in de zon? Ontdek de mooiste workation bestemmingen om remote te werken in het buitenland.👇

studying icon

Ga goed voorbereid op reis

Meer weten? Lees verder met onze in-depth artikelen.

Tot zover deze bijdrage!

We hopen dat je (nog meer) zin hebt gekregen in jouw volgende workation! 

Team account January 23, 2023 Workation Tips no responses